Αντιμέτωπη με χιλιάδες νέους ανέργους είναι η κυβέρνηση της Ρωσίας.

Καθώς όλο και περισσότερες πολυεθνικές κλείνουν τα καταστήματά τους στην χώρα, τα ποσοστά ανεργίας ανεβαίνουν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμιτρι Πεσκόφ, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα μέτρα στήριξης των ανέργων και της αγοράς εργασίας.

Ελπίζουμε ότι δεν θα παραμείνουν άνεργοι εκατομμύρια άνθρωποι, ότι θα είναι λιγότεροι (οι άνθρωποι που θα μείνουν άνεργοι). Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες φεύγουν. Η κυβέρνηση το εξετάζει αυτό. Αυτό είναι θέμα προτεραιότητας – η ανεργία και τα μέτρα κατά της κρίσης στην αγορά εργασίας. Νομίζω ότι θα ακούσουμε από την κυβέρνηση για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν το συντομότερο δυνατό

Εκτός από τις πολυεθνικές που κλείνουν τα καταστήματά τους, χιλιάδες Ρώσοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους στις ρωσικές εταιρείες, καθώς οι κυρώσεις προκαλούν ισχυρές πιέσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Oxford Economics, η ρωσικό ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 7% φέτος.

Η Ρωσία έχει ήδη αναγκαστεί σε σειρά έκτακτων μέτρων ¨:

  • αλματώδης αύξηση του βασικού επιτοκίου σε 20%
  • εξαναγκασμός των εταιρειών να μετατρέψουν 80% από τα συναλλαγματικά τους διαθέσιμά τους σε ρούβλια
  • capital controls σε μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό
  • αναστολή πώλησης ξένων νομισμάτων από τις τράπεζες.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.