Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να συνδέσει τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνοδού κορυφής -κατά τα οποία αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη επιείκεια η Άγκυρα- με την ανακάλυψη των αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Μιλώντας στα εγκαίνια νοσοκομείου στην Κόνια, ο Ερντογάν είπε με νόημα ότι τα αποθέματα αυτά συνέβαλαν στην ανύψωση του ηθικού του έθνους και στην ανταμοιβή του. «Όσοι δεν μπορούσαν να στηρίξουν τη χώρα μας με κενές απειλές, ρηχούς εκβιασμούς, αστείες επιδείξεις στις συζητήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έπρεπε τελικά να λάβουν υπόψη τις εκκλήσεις μας για διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά και στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, με αιχμή του δόρατος το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τη στήριξή του στους Αζέριους.

Όπως ανέφερε, η Αρμενία «επιτέθηκε στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα του Καραμπάχ, το οποίο κατέλαβε, διαπράττοντας σφαγές – και το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί. Αλλά αυτή τη φορά υπάρχει μια απρόσμενη έκβαση. Οι αδελφοί μας στο Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση και για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και για να σώσουν το κατεχόμενο Καραμπάχ. Στεκόμαστε με την καρδιά μας και όλες μας τις δυνατότητες στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζω αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί το Καραμπάχ».

Επίσης σήμερα έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Τουρκία.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.