ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εστία κορωνοϊού εξελίχθηκαν οι φυλακές Διαβατών

Σε εστία κορωνοϊού εξελίχθηκαν οι φυλακές Διαβατών καθώς έως τώρα έχουν εντοπιστεί 21 κρούσματα σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Συνολικά 15 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία και παραμένουν σε ειδικά κελιά, όπως επίσης και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που νοσούν, τέθηκαν σε καραντίνα, με τον έναν από αυτούς να νοσηλεύεται με πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ.

Όπως καταγγέλλει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δήμος Παπαθανασίου ο ΕΟΔΥ έδειξε αδιαφορία στις εκκλήσεις για τεστ:«Ο ΕΟΔΥ δεν μας άκουσε για να λύσει το πρόβλημα ενώ συνεχίζει να μας αγνοεί. Η Ένωση μας εγκαίρως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή. Οι συνάδελφοι εξετάστηκαν όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς με δικά τους έξοδα. Ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ζητούμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη φυλακή για να εξετάσει του πάντες, κρατούμενους και προσωπικό».

Πηγή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.