ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε τροχιά ανασχηματισμού έχει εισέλθει η κυβέρνηση

Κατά πληροφορίες φαίνεται πως ο πρωθυπουργός διακρίνει στο προσεχές διάστημα τον κατάλληλο πολιτικά χρόνο για να πατήσει το «κουμπί» της επανεκκίνησης του κυβερνητικού σχήματος.

Έναν ανασχηματισμό τον οποίο η εμφάνιση του δευτέρου κύματος της πανδημίας μετέθεσε χρονικά, καθώς η αναγκαστική είσοδος στο δεύτερο lockdown επαναπροσδιόρισε τα πρωθυπουργικά πλάνα και τις προτεραιότητες.

Όμως όπως εκτιμάται το προσεχές δεκαπενθήμερο, με δεδομένη την εκ νέου εφαρμογή αυστηρών περιορισμών για τη διατήρηση του ελέγχου της διασποράς της Covid-19, αλλά και της αποτροπής ενός τρίτου κύματος, σε συνδυασμό με την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία», δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο ασφαλείας.

Ο βασικός στόχος των αλλαγών είναι ένας. Η μεταρρυθμιστική ταυτότητα της νέας κυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει να προχωρήσει στην ενίσχυση και την «ανανέωση» του κυβερνητικού σχήματος.

Επίσης, όπως εκτιμάται βάσιμα, δεν θα πρέπει να αναμένεται ένα νέο άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και άντληση στελεχών από τη δεξαμενή της, σε ορισμένα από τα οποία ο πρωθυπουργός τρέφει σημαντική εκτίμηση.

Άλλωστε, τα στοιχήματα στον ορίζοντα είναι πολλά για το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε κάθε ανασχηματισμό κάποιοι θα πάνε σπίτια τους, κάποιοι μετακινούνται και κάποιοι νέοι μπαίνουν στην κυβέρνηση. Αυτός είναι ο κανόνας κάθε ανασχηματισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ