ΑΠΟΨΕΙΣ

Σερβία: Μας Πρόσφεραν Τoν Φονιά Του Τουρκικού Bayraktar, Και Το ΓΕΣ Ούτε Που Το Εξέτασε, Γιατί Προτιμούν Το Ακριβότερο Ισραηλινό Spike-NLOS!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης

Το ακριβό φλερτ του ΓΕΣ που θα μας κοστίσει κάτι εκατομμύρια, για το Ισραηλινό Spike-NLOS, ένα πυραυλικό σύστημα που έχει εμβέλεια 32 χιλιομέτρων, και μπορεί να εκτοξευτεί από φορητούς φορείς σε οχήματα, από ελικόπτερα Apache, ή ακόμη και από κάθε είδους όχημα με μικρή διαμόρφωση, φαίνεται να θέλει να επιλέξει η Ελλάδα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ?

Και όμως υπάρχει ένα φθηνό και ανάλογο σύστημα, αλλά δέν το θέλουμε, γιατί μας έρχεται από την Σερβία! Το ALAS (Advanced Light Attack System) είναι ένα Σερβικό σύστημα πυραύλων, πολλαπλών χρήσεων, που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική εταιρεία EdePro, το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κρατικού Yugoimport SDPR .

Το πυραυλικό σύστημα ALAS, αναπτύχθηκε κυρίως για αποστολές εναντίον θωρακισμένων οχημάτων, οχυρώσεων, θέσεων διοίκησης, ελικοπτέρων,UAV, παράκτιων πλοίων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και γεφυρών, και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε κατάλληλη πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων, τεθωρακισμένων οχημάτων, μικρών πλοίων και πεζικό.

Η Ανωτερότητα του Σερβικού ALAS, έναντι του Ισραηλινού Spike-NLOS, είναι η πλούσια γκάμα και η διάφορες παραλλαγές του ALAS όπως: Το ALAS-A, είναι μια παραλλαγή επιφάνειας, με εύρος 25 km.Το ALAS-B, είναι μια παραλλαγή επιφάνειας, με εύρος 60 km.Το ALAS-C (Παράκτια Άμυνα) είναι μια παραλλαγή κατά πλοίων, με εύρος 25 km ή 50 km.

Και ρωτώ: Γιατί το ΓΕΣ δέν εξέτασε και αυτή την επιλογή?

Δείτε εδώ σε βίντεο το ALAS εν δράση!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Πηγή: PRIFTIS NEWS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *