Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι αποποιείται της ασυλίας και των προνομίων που του προσφέρει η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για το ακαταδίωκτο των μελών τριών επιστημονικών επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη.

Όπως παρατηρεί το θέμα της «Αυγής», το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο OPEN, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει ασυλία όσο παραμένουν ακάλυπτοι όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ως πρόεδρος του ΠΙΣ αποποιούμαι των προνομίων μέχρι και καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν ασυλία επιστήμονες μέλη επιτροπών και δεν μην έχει ένας αναισθησιολόγος που διασωληνώνει ασθενείς και ένας γιατρός και νοσηλευτής που δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, δηλαδή, στις ΜΕΘ.

Ο Αθ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 την προστασία μέσω πρόνοιας ασυλίας όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Χαρακτήρισε την πρόταση αυτή δίκαιη και λογική ενώ όπως είπε ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει για την πανδημία του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ιταλία.

Επισημαίνεται ότι αν και η πρόταση έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τους γιατρούς και νοσηλευτές ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έσπευσε να προστατεύσει με το ακαταδίωκτο τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών και κυβερνητικά στελέχη.

[ΠΗΓΗ]

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.