ΑΠΟΨΕΙΣΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Σοκ Στις ΗΠΑ: Το Ιράν Αγόρασε Τον Εγκαταλελειμμένο Αμερικανικό Στρατιωτικό Εξοπλισμό Από Τους Ταλιμπάν!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Αυτό που φοβόταν οι ΗΠΑ έγινε! Οι Ταλιμπάν πούλησαν Στρατιωτικό εξοπλισμό που εγκατέλειψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν.

Πηγές στο Αφγανιστάν αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του Αμερικανικού Στρατιωτικού εξοπλισμού που άφησε πίσω του ο Αμερικανικός Στρατός στη χώρα, πωλήθηκε από τους Ταλιμπάν, στο γειτονικό Ιράν. Μιλάμε κυρίως για θωρακισμένα οχήματα, ωστόσο υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι το Ιράν απέκτησε από τους Ταλιμπάν, και ανταλλακτικά εγκαταλελειμμένων αεροσκαφών, τα οποία για πολλούς λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Ταλιμπάν.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι ο Στρατιωτικός εξοπλισμός πωλήθηκε σε σχετικά χαμηλή τιμή, καθώς οι Ταλιμπάν που ήρθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, χρειάζονται οικονομικούς πόρους, αν και ταυτόχρονα άλλες πηγές αναφέρουν ότι το Ιράν με τη σειρά του, αντάλλαξε εξοπλισμό με άλλα όπλα, τα οποία ήταν απαραίτητα για τους Ταλιμπάν.

Αναλυτές πιστεύουν ότι το Ιράν μπορεί να χρησιμοποιήσει την Αμερικανική τεχνολογία τόσο για τη δική του ανάπτυξη όπλων, όσο και για την αντιγραφή της Αμερικανικής τεχνολογίας, όπου θα την παραδώσουμε για χρήση στο Στρατιωτικό σκέλος των Φρουρών της Επαναστάσεως.

Πηγή: Priftis News

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.