ΕΛΛΑΔΑ

Σπάρτη: Μεγάλη Καταστροφή χαλάζι σάρωσε τα πάντα!

Δοκιμάζονται περιοχές της ΔΕ Θεραπνών, όπως η Σκούρα, ο Κεφαλάς και η Γκοριτσά, καθώς τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (23/3) σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση που κάλυψε στα «λευκά» μεγάλες εκτάσεις. Μάλιστα, στον δρόμο μεταξύ Σκούρας-Κεφαλά, «δίπλωσε» ένα φορτηγό λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ προκλήθηκαν κι άλλα μικρο-ατυχήματα με οχήματα που ξέφυγαν της πορείας τους. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει κλειστό το εν λόγω τμήμα για διάστημα περίπου τριών ωρών.

«Αυτά τα φαινόμενα δεν τα είχαμε βιώσει ξανά στο χωριό μας, ακόμα και άνθρωποι 80 και 90 ετών δεν θυμούνται τέτοιο χαλάζι» τόνισε στον «ΛΤ» ο πρόεδρος της ΤΚ Κεφαλά Τάσος Παπαδημητράτος που έκανε λόγο για χαλαζόκκοκους ύψους τουλάχιστον 10 εκατοστών. Ο ίδιος ζήτησε «να κηρυχθεί η κοινότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», καθώς «οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ο καρπός της ελιάς, που ήταν στη φάση της ανθοφορίας, βρίσκεται στο έδαφος. Πρέπει να έρθει αύριο ο ΕΛΓΑ στην περιοχή» υπογράμμισε.

«Προσωπικά, 57 χρόνια δεν έχω δει κάτι τέτοιο» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο κάτοικος του Κεφαλά, εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Χρηστάκης.

Επί ποδός βρέθηκε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δ. Σπάρτης με τον αντιδήμαρχο Θ. Καρλαύτη για την παροχή συνδρομής και βοήθειας όπου απαιτήθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο «μάτι» της κακοκαιρίας, με έντονη χαλαζόπτωση, βρέθηκε ένα ευρύ τμήμα του νότιου και ανατολικού -κυρίως- τομέα της Δ. Σπάρτης σε μια ακτίνα που εκτείνεται από την ευρύτερη περιοχή της Τραπεζοντής μέχρι και τις Θεραπνές, όπως προαναφέρθηκε.

Πηγή: lakonikos.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ