Σε πολεμική ετοιμότητα η Μόσχα – Το ποτάμι δύσκολα θα γυρίσει πίσω…

«Άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης» της έντασης στα σύνορα της Ουκρανίας ζήτησαν από τη Ρωσία οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποιώντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξουν ταχύτατες και σοβαρές συνέπειες – οικονομικές, πολιτικές και στρατηγικές.

Ο διεθνιστής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ισχυρίστηκε πως ο χρόνος της διπλωματίας τελειώνει.

Η Δύση επιμένει πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλλει στην Ουκρανία, οι Ρώσοι το διαψεύδουν και λένε πως όλα αυτά αποτελούν τακτική προπαγάνδας από την Δύση, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη ενδεχόμενης επίθεσης του Κιέβου κατά των ρωσικών και ρωσόφωνων πληθυσμών στην Ανατ. Ουκρανία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει άμεση απάντηση της Μόσχας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε τους χάρτες που δημοσιεύουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για κινήσεις κατά της «Αρκούδας».

Η Daily Mail σχεδιάζει χάρτες «εισβολής πλήρους κλίμακας»

«Η Μόσχα [έχει] μετακινήσει έως και 100.000 στρατιώτες, καθώς και άρματα μάχης και πυραύλους, κοντά στα σύνορα» με την Ουκρανία, υποστήριξε η Daily Mail την Τετάρτη.

Δημοσιεύτηκαν πολλοί χάρτες για το πώς θα εκτυλισσόταν η πιθανή «εισβολή».

Η Mail παραδέχτηκε ότι ο ισχυρισμός προέρχεται από το Κίεβο και απέδωσε την εκτίμηση ότι η Ρωσία έχει «ακόμα 3.000 στρατιωτικούς» που υποστηρίζουν 35.000 «αντάρτες» εντός της Ουκρανίας στην ίδια πηγή.

Δείτε νέο χάρτη φερόμενης εισβολής των Ρώσων:

Η Daily Mail έκανε λόγο και για ρωσικά πλοία που έπλεαν στη Βαλτική Θάλασσα που «ενδέχεται» να κατευθυνθούν προς την Ουκρανία, ενώ την ίδια ώρα αεροπλάνα βρετανικών πυραύλων κατευθυνόταν προς το Κίεβο.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ανώνυμους ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι «πιστεύουν ακράδαντα ότι η προτίμηση [του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν] είναι μια πλήρης εισβολή παρά μια περιορισμένη επίθεση».
Η Sun προβλέπει ότι η Ρωσία «υπνοβατεί στο Βιετνάμ»

Η Ρωσία θα μπορούσε «να υπνοβατήσει στον «πόλεμο του Βιετνάμ» στην εισβολή στην Ουκρανία αντιμετωπίζοντας ζώνες δολοφονίας, αντάρτες και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις», διακήρυξε η Sun την Τετάρτη, επικαλούμενη έναν πρώην συνταγματάρχη των ΗΠΑ που πολέμησε στο Αφγανιστάν. Ανέφεραν επίσης κάποιον από την ομάδα λόμπι του Henry Jackson Society που είπε ότι η CIA θα χρηματοδοτήσει έναν ανταρτοπόλεμο στην Ουκρανία.

Νέος χάρτης:

Το Reuters προκαλεί το φάντασμα της Μάχης του Βερολίνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο αρθρογράφος Peter Apps δημιούργησε την Τετάρτη την εικόνα της «της μεγαλύτερης συνδυασμένης στρατιωτικής επιχείρησης όπλων που ανέλαβε η Ρωσία από τη Μάχη του Βερολίνου το 1945» για το Reuters, επικαλούμενος το αμερικανικό think tank Center for Strategic and International Studies (CSIS). Η οργάνωση βρισκόταν επίσης πίσω από τον χάρτη για το πώς θα μπορούσε να εκτυλιχθεί η «ρωσική εισβολή».

Διαβάστε τη συνέχεια στο: el.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.