Η απόσυρση των τουρκικών παρατηρητηρίων από την ύπαιθρο της Χάμα είναι η δήλωση ήττας και η τουρκική παραδοχή του γεγονότος ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός νίκησε και η απόσυρση δεν βασίστηκε μόνο στην ανασφάλεια της Τουρκίας σε αυτά τα σημεία ή ότι δεν ήταν σημαντικά στην στρατηγική της.

Εάν δεν ήταν στρατηγικές θέσεις ζωτικής σημασίας για την Τουρκία αυτή δεν θα είχε χάσει 300 στρατιώτες που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες του συριακού στρατού γύρω από αυτά τα ηττημένα σημεία! Στην πραγματικότητα, η απόσυρση των τουρκικών παρατηρητηρίων επήλθε δια της επιβολής ισχύος από τον αραβικό στρατό της Συρίας και η απόσυρση ήταν μια δήλωση ήττας για τον Τούρκο κατακτητή.

Θα εκδιωχθούν όλα τα τουρκικά παρατηρητήρια και θα απελευθερωθεί πλήρως η συριακή ύπαιθρος και θα απελευθερωθεί και η Jabal al-Zawiya στα βόρεια του αυτοκινητόδρομου Saraqib-Λατάκια κατά 6 χλμ. και όλη η πεδιάδα al-Ghab.

Το τρίγωνο “Bab al-Hawa, Idlib Darkush” θα παραμείνει ως στρατόπεδο γι αυτούς που εισέρχονται και εκείνων που απελάθηκαν ως μισθοφόροι Erdogan. Η αποχώρηση από το παρατηρητήριο του Morek είναι απτή απόδειξη των λέξεων του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ όταν είπε ότι «ο Ερντογάν είναι μια φούσκα».

Τεράστια κομβόι τούρκικα αποσύρονταν σήμερα από την πόλη Morek στο βορρά επαρχίας Hama προς την Jabal Al-Zawiya στην ύπαιθρο του Idlib..Σήμερα και η τελευταία μπότα τούρκικης κατοχής φεύγει από Β Χάμα αύριο από Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν ηττήθηκε στο Χαλέπι ηττήθηκε και στη Χάμα.

Η Χάμα είχε ιδεολογική ψυχολογική σημασία για Ερντογάν αφού είναι η επαρχία όπου κατεστάλη εξέγερση των Αδερφών Μουσουλμάνων από Χάφεζ αλ Άσσαντ…

Πηγή: dimpenews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναζητούν διαθέσιμη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης καθώς παρακολουθούν τους κινδύνους του Omicron

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τις τελευταίες ημέρες μελέτησαν πόση χρηματοδότηση έχουν στη διάθεσή τους ...

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.