ΑΠΟΨΕΙΣΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Συρίγος: Η Τουρκία μπορεί να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στα 7 μίλια από τις ελληνικές ακτές

Την άποψη ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στα 7 μίλια από τις ελληνικές ακτές χωρίς πρόβλημα, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, εξέφρασε ο Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρόκειται για ανοικτή θάλασσα, γεγονός που παρέχει ελευθερία στην Άγκυρα. «Εάν κάνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, δεν θα μπορούν», πρόσθεσε ο κ. Συρίγος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η ενεργοποίηση των S-400 δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν είναι κυκλοθυμικός αλλά ιδιαίτερα προσεχτικός στις κινήσεις του, καθώς αυτές έγιναν εντός της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ. «Ευελπιστεί εντελώς λανθασμένα ο Ερντογάν ότι θα το περάσει έτσι. Η Αμερική σε αυτά τα θέματα είναι κάθετη, Όπως τους πέταξε έξω από το πρόγραμμα F35 έτσι θα δράσουν τώρα με κυρώσεις όπως και να λέγεται ο νέος πρόεδρος, είτε λέγεται Τραμπ είτε Μπάιντεν. Οπότε μετά τις αμερικανικές εκλογές θα υπάρξουν κυρώσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Συρίγος: Η επίσκεψη Λαβρόφ σηματοδοτεί βελτίωση των σχέσεων με Ρωσία

Αναφορικά με την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, ο Άγγελος Συρίγος σημείωσε ότι σηματοδοτεί βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σε πάγο τα τελευταία δύο χρόνια. «Ο νυν πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είχε επιχειρήσει να αποκαταστήσει κάπως τις σχέσεις. Είχε επισκεφτεί την Μόσχα. Παρ όλα αυτά δεν μπορέσαμε μέχρι και σήμερα να ξαναγυρίσουμε σε μια καλή περίοδο. Ευελπιστούμε ότι σήμερα θα σπάσουν οι πάγοι και θα αποκατασταθούν οι σχέσεις. Αυτό είναι το πρώτο βήμα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ