Οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν σήμαναν συναγερμό στο Ελληνικό Πεντάγωνο-Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ένοπλες δυνάμεις από το Ορμένιο έως την Κάρπαθο.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο σύσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ με τους αρχηγούς των 3 όπλων με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν και δόθηκαν οι εξής εντολές:

  • Αύξηση επιτήρησης κατά μήκος συνόρων
  • Άμεση αναφορά περιστατικών
  • Αύξηση ετοιμότητας αντίδρασης σε συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ και Ακτοφυλακή
  • Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις κατά μήκος χερσαίων και θαλασσίων συνόρων

Αναλυτικότερα, έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στην τοπική κοινωνία του Έβρου, όσο και στα νησιά, σχετικά με ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Η ανησυχία έχει να κάνει και με ενδεχόμενη «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από τον Ρετζέπ Ταγίπ κατά της Ελλάδος, σε συνεργασία με το “φίλο” του Λουκασένκο που “χτυπά” την Πολωνία, για συντονισμένο πλέον παιχνίδι κατά της ΕΕ, κατ’ εντολή Β.Πούτιν.

Ο σουλτάνος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως μοχλό πίεσης, ώστε να εκβιάζει την Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό κράτος και τα κυκλώματα διακινητών έχουν βάλει από τον Μάρτιο του 2020 στο μικροσκόπιό τους τη μεθόριο με την Ελλάδα.

Γνωρίζουν το σημαντικό έργο «θωράκισης» που γίνεται και στα 218 χιλιόμετρα της μεθορίου και αντιλαμβάνονται ότι η «δουλειά» τους έχει καταστεί δύσκολη.

Έτσι, επιλέγουν άλλο δρόμο! Ωθούν και μεταφέρουν τους μετανάστες στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το χωριό Δίλοφος, στο τριεθνές.

Αναμένουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα αφού το καθεστώς της Άγκυρας, έχει πολλά και διαφορετικού τύπου προβλήματα πλέον.

Πάντως αρκετά αργότερα το ΥΠΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: Στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων για υπηρεσιακά ζητήματα η συνάντηση της στρατιωτικής ηγεσίας

“Η συνάντηση της στρατιωτικής ηγεσίας που συγκλήθηκε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικά με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα” διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.

Πηγή: pentapostagma.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.