Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει από τα ξημερώματα το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης μετατρέποντας, όπως μετέδωσε νωρίτερα το GRTimes.gr, ακόμα και κεντρικούς δρόμους σε… ποτάμια.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και ανά διαστήματα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν κλαδιά δέντρων, να πέσουν φύλλα και να παρασυρθούν από τα νερά με συνέπεια να φράξουν είσοδοι από φρεάτια και να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμου και πεζοδρόμια.

Ακόμα, από το δυνατό αέρα μετακινήθηκαν κάδοι απορριμμάτων ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Παράλληλα, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, αρκετοί δρόμοι ακόμα και στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε… ποτάμια δημιουργώντας μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και δυσκολεύοντας τη μετακίνηση των πεζών

Όπως είπε στο GRTimes.gr, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής ενώ μέχρι τις 13.00 δεν αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα, πέρα αναφορές για πτώσεις κλαδιών στις οποίες συνέδραμαν οι υπηρεσίες του δήμου για να απομακρυνθούν. «Είμαστε ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση από την μετεωρολογική υπηρεσία, η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο έντονη το μεσημέρι για περίπου τρεις ώρες, με ισχυρότερους ανέμους και ύστερα θα υποχωρήσει. «Θα επέμβουμε όπου χρειαστεί», ξεκαθαρίζει ο κ. Μωυσίδης.

Την ίδια ώρα, μικρές καθυστερήσεις, 8 -15 λεπτών, υπάρχουν στα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης – Λάρισας, λόγω πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία στην περιοχή της Κατερίνης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφονται και στην Πιερία με υπερχειλίσεις ρεμάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.