Επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των ΜΑΤ.

Η αιτία της έντασης ήταν η παρουσία αστυνομικών κοντά στο κτίριο της ΣΘΕ, με αφορμή την κατασκευή της βιβλιοθήκης, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», η οποία εκκενώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε νωρίτερα στην είσοδο του ΑΠΘ, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, φωνάζοντας συνθήματα απαιτώντας την αποχώρηση των αστυνομικών από τον χώρο του πανεπιστημίου.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται από το πρωί εντός του ΑΠΘ απώθησαν τα άτομα από τα σκαλιά μπροστά στη ΣΘΕ προς την πλατεία Χημείου.

Πηγή: thesstoday.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.