Το Ισραήλ αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο για να αντιμετωπίσει μια πιθανή επίθεση από τρομοκράτες του ISIS. Μια αντιτρομοκρατική ομάδα από την επίλεκτη μονάδα LOTAR βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Israel Hayom.

Το παράρτημα του ISIS στο Σινά θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για το Ισραήλ, προειδοποίησε παλαιότερη μελέτη.

Αξιωματούχοι ασφαλείας φοβούνται ότι ένοπλοι του ISIS θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν πεζοπόρους στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου ή να οργανώσουν επίθεση στο Εϊλάτ. Τα ξενοδοχεία στο νότιο θέρετρο θα είναι γεμάτα από επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ερχόμενων διακοπών του Πάσχα.

Ενώ οι IDF ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους, η αστυνομία στο Εϊλάτ ανέπτυξε περισσότερους αξιωματικούς και επανδρωμένα οδοφράγματα στην είσοδο της πόλης, ανέφερε η έκθεση. Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επίσης άσκηση προσομοίωσης διαφόρων τρομοκρατικών σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με ρουκέτα στο Εϊλάτ.

Συγκεκριμένα, ο στρατός είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει ασκήσεις για να προετοιμαστεί για μια επίθεση του ISIS από την Αίγυπτο ή την Ιορδανία.

Ο τρέχων συναγερμός έρχεται μετά από μια έκρηξη τρομοκρατικών επιθέσεων που συνδέονται με το ISIS στο εσωτερικό του Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες εντόπισαν και ανέκριναν εκατοντάδες αραβο-ισραηλινούς υποστηρικτές του ISIS σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν περισσότερες επιθέσεις.

Πηγή: israelradar.com

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.