Ο Ισραηλινός Στρατός βλέπει ότι το Ισραήλ θα δεχθεί  επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν. Ο στρατός δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα βίντεο με αναχαιτίσεις UAV για να σηματοδοτήσει την ετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις και να αποτρέψει την Τεχεράνη.

Ο υπουργός Άμυνας Gantz τόνισε ότι η ιρανική απειλή αυξάνεται και ότι το Ισραήλ θα αναλάβει δράση για να αμυνθεί.

Οι προειδοποιήσεις του Ισραήλ μπορεί να υποδεικνύουν ότι οι ομάδες πληροφοριών IDF ανιχνεύουν σημάδια επικείμενης επίθεσης UAV. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της άμυνας δεν δίνουν καμία πληροφορία εάν συμβαίνει αυτό, αντίθετα δίνουν προειδοποιήσεις για το Ιράν και εργάζονται αθόρυβα για να εξασφαλίσουν την κατάλληλη άμυνα.

Το επείγον ταξίδι του Αμερικανού στρατηγού Kenneth McKenzie στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα συνδέθηκε με την ιρανική απειλή με drone, ανέφερε το Κέντρο Ιερουσαλήμ. Ένας από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης ήταν να οργανωθεί μια περιφερειακή απάντηση στα UAV του άξονα του Ιράν.

Το Ιράν προωθεί ένα σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινούς στόχους με δεκάδες ή εκατοντάδες drones από τον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα όταν ξεσπάσει ο επόμενος πόλεμος, προστίθεται στην έκθεση.

Νωρίτερα, η ισραηλινή και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική άσκηση για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους κατά των drones, σε μια άλλη ένδειξη του αυξανόμενου επιπέδου απειλής. Το Ισραήλ έχει ήδη χαρακτηρίσει τον στρατό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τεχεράνης ως απειλή υψηλής προτεραιότητας και θα επενδύσει περισσότερους πόρους για να προστατευτεί και να εξουδετερώσει τις ικανότητες του Ιράν.

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.