Καταπάτησε τη συμφωνία… Συγκεκριμένα, η υπουργός Εξωτερικών των Προσωρινών Θεσμών της Πρίστινα, Ντόνικα Γκερβάλα Σβάρτζ, θα υποβάλει σήμερα Πέμπτη αίτημα για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ετσι, η Πρίστινα καταπάτησε τελικά, μετά τις Βρυξέλλες, τη συμφωνία της Ουάσιγκτον.

«Αυτοί (το Κοσσυφοπέδιο) λένε ότι είναι ανεξάρτητο κράτος και θα συνεχίσουν με αυτές τις πρωτοβουλίες», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (φωτογραφία, επάνω, από EPA-EFE/Andrej Cukic).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από εδώ και στο εξής μόνο όσα κράτη από τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούν να συμμετέχουν σε συναντήσεις για την ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας, τονίζουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Σύμφωνα με τη σερβική Blic, ο πρόεδρος της Σερβίας αναμένεται να προγραμματίσει συνεδρίαση του

Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας μέσα στις επόμενες 36 ώρες.

«Για εμάς, η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολη γιατί η Γκερβάλα (υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου) επιβεβαίωσε απόψε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα υποβάλει αίτημα για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης» τόνισε ο Βούτσιτς.

«Αυτό μας προκαλεί επιπλέον αναταράξεις γιατί πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία εναντίον της Σερβίας και θέλουν να πάρουν πολύ περισσότερα από όσα ζητούσαν πριν, λέγοντας ότι είμαστε στο πλευρό της Ρωσίας ενώ αυτοί μάχονται κατά του ρωσικού φασισμού» πρόσθεσε ο σέρβος πρόεδρος, ενημερώνοντας ότι «Θα προγραμματίσουμε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τις επόμενες 36 ώρες και θα αρχίσουμε να αντιδρούμε πολιτικά. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζονταν». Διαβάστε τη συνέχεια στην Πηγή:  iellada.gr

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.