Την προσπάθεια ελέγχου των συνδικάτων βάζει μπροστά και επίσημα η κυβέρνηση με την λειτουργία από σήμερα του μητρώου που προβλέπει ο ο νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «ξεκινά την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 η λειτουργία του Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών, εντός του πλαισίου που θέσπισε ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας 4808/2021», το νόμο Χατζηδάκη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων εκατοντάδων συνδικάτων που δίνουν μάχη για δουλειά με δικαιώματα, για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και για απειθαρχία στους αντεργατικούς νόμους.

Επιδίωξη του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη είναι να μπει ταφόπλακα στα συνδικάτα.

Το ΠΑΜΕ σε πρόσφατη ανακοίνωση του τόνιζε πως «θέλουν τα σωματεία να λειτουργούν ως ηλεκτρονικές καρικατούρες, με τα μητρώα τους να έχουν παραδοθεί στις ενώσεις των εργοδοτών, ακόμα και σε μεμονωμένους εργοδότες, δηλαδή με τους εργαζόμενους φακελωμένους, σε συνθήκες που η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απειλές και οι απολύσεις πρωτοπόρων εργατών και συνδικαλιστών μέσα στους χώρους δουλειάς έχουν χτυπήσει ταβάνι».

Πρόσθετε ότι «διέξοδος και προοπτική είναι η μαζικοποίηση των συνδικάτων και η κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους, για την απειθαρχία στο νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη, ένας διαρκής αγώνας που θα τον ακυρώσει στην πράξη και στη ζωή».

Την αντίθεσή τους στο ΓΕΜΗΣΟΕ έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.