Κινητοποίηση, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, του Σωματείου και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους, 9πμ.-1μμ. Οι 750 εργαζόμενοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας καθώς τα ναυπηγεία τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και μέσω του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σχεδιάζεται να περάσουν στον «επενδυτή» που πλειοδότησε χωρίς το προσωπικό τους, διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εξόφληση των οφειλόμενων.

Απαιτούν την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων καθώς και των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων που αποχώρησαν. Να καταβάλει άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έχει επιβάλει το ICC με απευθείας απόδοσή τους στους εργαζόμενους σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και καταβολή του υπόλοιπου στον ειδικό διαχειριστή. Να λήξει το θέμα της ασφαλιστικής τους τακτοποίησης για το 18μηνο της εκ περιτροπής εργασίας. Να ψηφιστεί η τροπολογία για τη χρηματοδότηση της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή: ergasianet.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.