Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες ισραηλινών μασκών αερίου και προστατευτικού εξοπλισμού κατά των χημικών όπλων. Η άνοδος των παραγγελιών έρχεται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή μη συμβατική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η Μόσχα προετοιμάζεται ήδη για την ανάπτυξη πυραύλων που μπορούν να μεταφέρουν χημικές και βιολογικές τοξίνες, σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ. Οι λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν από την Ουάσιγκτον στους ευρωπαίους συμμάχους και την Ουκρανία, δήλωσε στην εφημερίδα Yediot Aharonot αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Λιθουανία και η Ρουμανία έκαναν παραγγελίες για δεκάδες χιλιάδες μάσκες και προστατευτικά κιτ τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το N12 News.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ παρήγγειλαν από το Ισραήλ περισσότερα από 2.000 τεμάχια προστατευτικού εξοπλισμού για ενήλικες και παιδιά, ανέφερε η έκθεση. Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για τις αμερικανικές πρεσβείες στην Ευρώπη, είπε ο N12.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση της αναφοράς από τοπικές ή ξένες πηγές. Οι πληροφορίες προφανώς ελήφθησαν από Ισραηλινούς προμηθευτές που απροσδόκητα αντιμετωπίζουν τεράστια ζήτηση για τα προϊόντα τους.

Συγκεκριμένα, σε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες προηγουμένως προμηθεύονταν μάσκες αερίων και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό από την κυβέρνηση σε περίπτωση χημικής επίθεσης από το Ιράκ ή τη Συρία. Αλλά ο στρατός συγκέντρωσε πολλά από αυτά τα κιτ αφού εκτίμησε ότι το επίπεδο απειλής μειώθηκε σημαντικά.

Ωστόσο, το Ισραήλ εξακολουθεί να ανησυχεί για την απειλή των βιολογικών όπλων και παρακολουθεί στενά τους κινδύνους σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: israelradar.com

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.