ΥΓΕΙΑ

Γνωρίζεις από που προέρχεται η μελάσα και τι μπορεί να σου προσφέρει;

της Μαριλένας Πετράκου

Όταν ακούς την λέξη μελάσα, ίσως δεν γνωρίζεις τι ακριβώς είναι. Αν ασχολείσαι με την υγιεινή διατροφή, πιθανόν να την έχεις χρησιμοποιήσει σε συνταγές για μπισκότα και σπιτικά cake. Γνωρίζεις από που προέρχεται η μελάσα και τι μπορεί να σου προσφέρει; Ποια είναι η διατροφική της αξία και που θα την βρεις; Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τα πάντα για την μελάσα!

Τι είναι η Μελάσα;

Η μελάσα είναι ο παχύρευστος χυμός που προκύπτει από την επεξεργασία της ζάχαρης. Όταν τα ζαχαροκάλαμα και τα ζαχαρότευτλα περνούν από τα ειδικά μηχανήματα βρασμού και σύνθλιψης, εκχυλίζεται ένα είδος σιροπιού λιγότερο γλυκό, η μελάσα. Στην ουσία πρόκειται για ένα παρα-προϊόν της διαδικασίας παραγωγής της ζάχαρης, το οποίο προκύπτει με φυσικό τρόπο από τα ζαχαροκάλαμα όταν βράζουν. Η μελάσα ανήκει στις φυσικές γλυκαντικές ουσίες όπως το μέλι.

Ποια είναι τα είδη της Μελάσας;

Το είδος της μελάσας εξαρτάται από 2 παράγοντες : τον χρόνο βρασμού και η περιεκτικότητα της σε θειούχες ενώσεις. Η βασικότερη ταξινόμηση της μελάσας, όμως, αφορά τον χρόνο βρασμού ή αλλιώς πόσους κύκλους κάνει το ζαχαροκάλαμο ώστε να εκχυλιστεί η μελάσα.

Οι πιο συχνοί τύποι μελάσας που θα συναντήσεις στις αγορές είναι…. Διαβάστε τη συνέχεια στο: mednutrition.gr

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.