Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε χθες από τα Κατεχόμενα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στην Ελλάδα, κατηγορώντας τον ό,τι θέλει να συνεχίσει την ένταση, ενώ δήλωσε πως έχει «κουρελιάσει» τον χάρτη της Σεβίλλης, δηλαδή τον χάρτη που απεικονίζει την ελληνική ΑΟΖ στην πλήρη & νόμιμη έκτασή της.

Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε:

«Δεν υπάρχει πουθενά χώρα οπουδήποτε στον κόσμο που να διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από 6 μίλια χωρικών υδάτων. Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τη χώρα μου και το έθνος μας με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Αυτό δείχνει ότι θέλει να συνεχίσει τη διαμάχη. Για ποια πράγματα μας κατηγορεί;

Αρχικά δεν μπορούμε να δεχθούμε τις μαξιμαλιστικές επιθυμίες σας όπως ο χάρτης της Σεβίλλης. Αν τις πιστεύετε πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος και να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Αν θέλετε ν μας επιβάλλετε τον χάρτη της Σεβίλλης τον οποίο πετάξαμε σε μάι γωνία δεν θα μπορέσετε να επιτύχετε τίποτα.

Μετατρέψαμε τον χάρτη της Σεβίλλης σε κουρέλι, τους δείξαμε ότι πρέπει να καταλάβουν πως ο χάρτης της Σεβίλλης δεν είναι έγκυρος, αν δεν το καταλάβουν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».

[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Δυστοπικά εκτρώματα σε Ελλάδα και Αυστρία – Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος, παραβιάζει το άρθρο 2

Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών παραβιάζοντας το Σύνταγμα ...

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.