ΕΘΝΙΚΑΕΛΛΑΔΑ

15 χρόνια από την μοιραία συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους του Κώστα Ηλιάκη

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μοιραία συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους του Κώστα Ηλιάκη, στη θάλασσα της Καρπάθου, κατά την διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Επισήμως ο θάνατος του Κώστα Ηλιάκη αποδόθηκε σε ατύχημα που προήλθε από ανθρώπινο λάθος του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021, παρέστη στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, στην Κάρπαθο.

Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεώργιου Γεραπετρίτη, ως Εκπρόσωπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στεφάνι κατέθεσε και o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παρόντες ήταν επίσης οι Βουλευτές Δωδεκανήσου (ΝΔ) κ. Βασίλειος Υψηλάντης (ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων) και κ. Γιάννης Παππάς, ο Βουλευτής Ηρακλείου (ΚΚΕ) κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, η Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Διοικητής της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, καθώς και ο αδελφός του Ήρωα κ. Φίλιππος Ηλιάκης.

[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.