Τρεις πολίτες και ένας λιμενικός διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Επίσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διακομίστηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας πολίτης με έγκαυμα στο χέρι , ο οποίος επιχειρούσε μέσα στην φωτιά στην Ζήρια, για να προστατεύσει το σπίτι του.

Στη δοκιμαζόμενη -από την φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 σήμερα (31/7) το μεσημέρι- ευρύτερη περιοχή της Ζήρας στην Αχαΐα, βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Να θυμίσουμε πως η ΓΓΠΠ ενεργοποίησε δύο φορές σήμερα, το 112. Στις 14:35 ειδοποιήθηκαν οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρεια, Καμάρες και Λαμπίκαρα να εκκενώσουν.

Τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν καεί στη Ζήρια. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργος Ντίνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Έκανε λόγο για σημερινή (31/7) αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα. Με μια μικρή εστία που ξέφυγε πολύ γρήγορα. «Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου».

Ανέφερε πως είναι τεράστιες οι ζημιές, και πρόσθεσε ότι πάνω από 20 σπίτια καήκαν. «Πέρασε μέσα από τον οικισμό που εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «thebest.gr», εκτός από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, τη δική του «μάχη» -για να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές- δίνει και το λιμενικό στην παραλιακή περιοχή Λαμπιρίου, Καμάρες, Μπούκα και Λόγγου.

Το λιμενικό, εκτός από δικά του σκάφη, έχει επιστρατεύσει και το ferry boat «Δημήτριος Σ.». Το οποίο, μαζεύει κόσμο από τις παραλίες της περιοχής. Πρόκειται για κατοίκους και παραθεριστές των περιοχών που δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με τα μηνύματα της πολιτικής προστασίας που νωρίς το μεσημέρι τους καλούσαν να κατευθυνθούν προς το Αίγιο.

Ακόμα, αναφέρει πως η φωτιά περνάει μέσα από το club «Mediteranne» στο Λαμπίρι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τμήματα της νέας και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στην Αχαΐα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου είναι κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Ελαιώνα.

Μόνο όσα αυτοκίνητα έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με την αστυνομία, στο ρεύμα κυκλοφορίας της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όσοι οδηγοί έχουν κατεύθυνση προς Αθήνα, ενημερώνονται στα διόδια της γέφυρας ότι πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Πηγή: tomanifesto.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.