ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με τοπικές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας αλλά και συγκεντρώσεις στο υπ. Υγείας στις 4 μ.μ. και σε πλατείες σε πόλεις της περιφέρειας ετοιμάζονται να τιμήσουν και φέτος οι εργαζόμενοι στην υγεία μαζί με το λαό αύριο Τετάρτη 7 Απρίλη την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Το ΜΕΤΑ με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν στις πύλες των νοσοκομείων τα σωματεία των υγειονομικών και να συμμετέχουν μαζικά και στην συγκέντρωση στις 7 Απρίλη στις 4 μ.μ. στο Υπ. Υγείας.

Συγκεκριμένα σωματεία εργαζομένων στην Αττική στα νοσοκομεία προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων.

Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία των Νοσοκομείων Ασκληπιείου, Ευαγγελισμού ΕΛΠΙΣ, Αγ. Σάββα, Λαϊκό, Γεννηματά Αθήνας, Φλέμινγκ, Αγ. Όλγας ΚΑΤ, Νίκαιας, και Σωτηρίας.

Παράλληλα τα Σωματεία των Νοσοκομείων Αττικού, ΨΝΑ και Δρομοκαϊτειου διοργανώνουν κοινή συγκέντρωση αύριο 7/4 στις 10.30 στο Παλατάκι Χαϊδαρίου ενώ το Σωματείο του Θριάσιου πραγματοποιεί σήμερα 6 Απρίλη σχετική διαμαρτυρία.

Επιπλέον μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 4 μ.μ. στην οποία καλούν επίσης σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων καθώς και εργατικά Σωματεία και κοινωνικοί φορείς.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και σωματεία εργαζομένων και Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών στην Περιφέρεια με συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων αλλά και σε πλατείες σε πόλεις της περιφέρειας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε

[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ