Αρνητές του νέου κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στη Γερμανία, την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε δεύτερο lockdown.

Επισήμως επιδίωξή του είναι η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το γερμανικό Σύνταγμα. Ωστόσο, στην πράξη, η ομπρέλα του έχει δώσει κάλυψη σε συνωμοσιολόγους τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς με κοινό γνώρισμα την άρνηση της ύπαρξης του νέου κορονοϊού και την επιθετική στάση προς όσους διαφωνούν μαζί τους.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα ζει για δεύτερη φορά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι μικρές διαφορές σε σχέση με το λοκντάουν του Μαρτίου δεν αλλάζουν το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα πρέπει ξανά να μείνουν σπίτι για να μείνουν ασφαλείς, να στέλνουν sms για να μετακινηθούν και αναγκαστικά να δουν πολλά που θεωρούσαν δεδομένα να αλλάζουν δραστικά.

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατέστρεψαν εντελώς τη δουλειά μας. Βλέπετε κι εσείς, κανένας δεν είναι εδώ για να πάρει ταξί. Πρόκειται για μια μεγάλη οικονομική κρίση για τους Έλληνες. Πιστεύω πως σύντομα, τον επόμενο χρόνο ή και τον επόμενο μήνα θα βλέπετε ανθρώπους να καταρρέουν μέσα στους δρόμους», δηλώνει ο οδηγός ταξί Κώστας Αναστασόπουλος.

Η καραντίνα στην Ελλάδα ήρθε έπειτα από την εκθετική αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία, προκειμένου για ακόμη μία φορά να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας για να αποσυμφορηθεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να αρθούν σταδιακά από 1ης Δεκεμβρίου, ωστόσο, με βάση και τα νούμερα, οι επιστήμονες φοβούνται ότι το λοκντάουν θα παραταθεί.

Πηγή: gr.euronews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναζητούν διαθέσιμη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης καθώς παρακολουθούν τους κινδύνους του Omicron

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τις τελευταίες ημέρες μελέτησαν πόση χρηματοδότηση έχουν στη διάθεσή τους ...

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.