Αρνητές του νέου κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στη Γερμανία, την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε δεύτερο lockdown.

Επισήμως επιδίωξή του είναι η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το γερμανικό Σύνταγμα. Ωστόσο, στην πράξη, η ομπρέλα του έχει δώσει κάλυψη σε συνωμοσιολόγους τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς με κοινό γνώρισμα την άρνηση της ύπαρξης του νέου κορονοϊού και την επιθετική στάση προς όσους διαφωνούν μαζί τους.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα ζει για δεύτερη φορά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι μικρές διαφορές σε σχέση με το λοκντάουν του Μαρτίου δεν αλλάζουν το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα πρέπει ξανά να μείνουν σπίτι για να μείνουν ασφαλείς, να στέλνουν sms για να μετακινηθούν και αναγκαστικά να δουν πολλά που θεωρούσαν δεδομένα να αλλάζουν δραστικά.

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατέστρεψαν εντελώς τη δουλειά μας. Βλέπετε κι εσείς, κανένας δεν είναι εδώ για να πάρει ταξί. Πρόκειται για μια μεγάλη οικονομική κρίση για τους Έλληνες. Πιστεύω πως σύντομα, τον επόμενο χρόνο ή και τον επόμενο μήνα θα βλέπετε ανθρώπους να καταρρέουν μέσα στους δρόμους», δηλώνει ο οδηγός ταξί Κώστας Αναστασόπουλος.

Η καραντίνα στην Ελλάδα ήρθε έπειτα από την εκθετική αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία, προκειμένου για ακόμη μία φορά να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας για να αποσυμφορηθεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να αρθούν σταδιακά από 1ης Δεκεμβρίου, ωστόσο, με βάση και τα νούμερα, οι επιστήμονες φοβούνται ότι το λοκντάουν θα παραταθεί.

Πηγή: gr.euronews.com

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.