Βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ινδία, στο Νέο Δελχί, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ένα περιστατικό το οποίο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι αντιμετωπίζεται ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Η αστυνομία του Δελχί ανέφερε πως η έκρηξη προκλήθηκε από «πολύ χαμηλής ισχύος αυτοσχέδιο μηχανισμό» και είχε αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια τριών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση.

«Οι αρχικές εντυπώσεις υπονοούν πως ήταν μια κακόβουλη προσπάθεια να προκληθεί αίσθηση», ανέφερε σε μια δήλωση εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως δεν προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας και πως όλοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες και το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλείς.

Ισραηλινός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο «Reuters» πως «αν και δεν υπήρξαν απώλειες, η Ινδία και όλοι οι παράγοντες στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν την έκρηξη ως τρομοκρατικό περιστατικό».

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σ. Τζαϊσανκάρ είπε πως διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι «για την πληρέστατη προστασία της Πρεσβείας και των Ισραηλινών διπλωματών. Το θέμα είναι υπό διερεύνηση και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών προκειμένου να βρούμε τους ενόχους».

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 5.00 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας), την ώρα που ο πρόεδρος της Ινδίας Ραμ Νατ Κόβιντ και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συμμετείχαν σε στρατιωτική τελετή σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από εκεί.

Η περιοχή αποκλείστηκε γρήγορα από την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.