ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε μήνυμα: Καμία ανοχή σε αυτούς που επιτίθενται σε συναγωγές και εβραϊκά σύμβολα

Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε μήνυμα με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των προηγούμενων ημερών έξω από συναγωγές

Μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα ανεχθεί αντισημιτικές διαδηλώσεις, μετά από από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των προηγούμενων ημερών έξω από συναγωγές, στις οποίες οι διαδηλωτές φώναζαν αντι-εβραϊκά συνθήματα και έκαψαν ισραηλινές σημαίες, με αφορμή την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Όποιος επιτίθεται σε συναγωγή ή αμαυρώνει εβραϊκά σύμβολα, δείχνει ότι το θέμα δεν αφορά σε κριτική σε κράτος ή πολιτικές κυβέρνησης, αλλά για επιθετικότητα και μίσος προς μια θρησκεία και τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Σάιμπερτ, προσθέτοντας ότι «η δημοκρατία μας δεν θα ανεχθεί αντισημιτικές διαδηλώσεις».

Ακόμη, εκτίμησε πως οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τους ισλαμιστές της Χαμάς προς το Ισραήλ είναι «τρομοκρατικές επιθέσεις».

Το κεντρικό συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη καλύτερη προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων στη χώρα μετά το κάψιμο ισραηλινών σημαιών μπροστά από δύο συναγωγές σε σχέση με τις ένοπλες ισραηλινοπαλαιστινιακές συγκρούσεις.

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ