Στις 6 Νοεμβρίου έγινε στην Piazza della Repubblica στην Ρώμη, συγκέντρωση διαμαρτυρία για την επανένωση της οικογένειας Furdui. Την συγκέντρωση διοργάνωσε η Ιταλική Ευαγγελική Συμμαχία. Παρόμοια συγκέντρωση έγινε πριν από λίγες ημέρες και στο Λονδίνο.

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη μια ακόμη διαμαρτυρία ενάντια στις καταχρήσεις του Jugendamt (Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας των Παιδιών) και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την οικογένεια της Camelia και του Petru Furdui.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τη ρουμανική κοινότητα στην Αυστρία και συμμετείχαν σε αυτήν 1.000 άτομα. Μετά τη διαμαρτυρία υπογράφηκε αναφορά στη γερμανική πρεσβεία στη Βιέννη με τις υπογραφές των διαδηλωτών και βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μίλησαν εκπρόσωποι της ρουμανικής κοινότητας από την Αυστρία και τη Γερμανία: Ioan Vlas, Πρόεδρος της Gemeinde Gottes Austria, Ion Pădurețu, Γραμματέας της Gemeinde Gottes Austria, Ștefania Măcelar, Διοργανωτής της διαμαρτυρίας, Jan Ledochowski, εκπρόσωπος του Δήμου της Βιέννης και άλλοι. Μίλησαν επίσης ο Viorel Iuga, Πρόεδρος της Ρουμανικής Ένωσης Βαπτιστών, και ο Robert Sighiartău, μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τις ενέργειες των γερμανικών αρχών και την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια Furdui.

Η οικογένεια Furdui είναι μια ρουμανική οικογένεια που ζει στη Γερμανία εδώ και εννέα χρόνια. Η οικογένεια έχει 7 βιολογικά παιδιά: τον David – 16 ετών, τη Naomi – 14 ετών, την Esther – 13 ετών, τη Natalia – 12 ετών, τον Ruben – 11 ετών, τον Albert – 9 ετών και την Lea – 1 έτους. Ο πατέρας Petru εργάζεται στον τομέα των εγκαταστάσεων και της εσωτερικής διακόσμησης και η μητέρα Camelia είναι νοικοκυρά, αφιερώνοντας όλο της τον χρόνο στη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών.

Στις 26 Απριλίου 2021, το γερμανικό κράτος, μέσω του ιδρύματος προστασίας των παιδιών, του “Jugendamt”, κατάσχεσε τα παιδιά τους χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να προηγηθεί έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή κρατούνται αδικαιολόγητα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες (παιδικά ιδρύματα) και η μικρότερη κόρη τους έχει δοθεί σε παρένθετη οικογένεια.

Τα παιδιά εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την επιθυμία να έρθουν σπίτι και να είναι με τους γονείς τους, αλλά αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το Jugendamt δεν πρόσφερε στους γονείς καμία βοήθεια ή συμβουλές για το τι πρέπει να βελτιωθεί στη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών. Δεν προσφέρει καμία στήριξη προς την κατεύθυνση της οικογενειακής επανένωσης, αντίθετα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τους γονείς τους.

Μέχρι τώρα, ορισμένες πτυχές σχετικά με την όλη διαδικασία κατάσχεσης των 7 παιδιών δεν είναι ξεκάθαρες και εξηγήσιμες: η ακραία και καταχρηστική εξουσία του Jugendamt, η έλλειψη στοιχείων σωματικής ή ψυχικής κακοποίησης από τους γονείς, πριν ή μετά τη λήψη των παιδιών, η κακή φροντίδα της μικρής Lea στην παρένθετη οικογένεια (συχνά έχει μώλωπες στο σώμα), η πίεση στους γονείς να πουν στα παιδιά τους να μην σκέφτονται πια για το σπίτι και η πίεση στα παιδιά να συνηθίσουν την ζωή στο παιδικό ίδρυμα, η έλλειψη μέτρων και σχεδίου οικογενειακής επανένωσης και οι πιέσεις που ασκούνται στους γονείς να μην δημοσιοποιήσουν την κατάσταση.

Το επόμενο διάστημα θα οργανωθούν και άλλες διαμαρτυρίες για την υποστήριξη της Οικογένειας Φουρντούι.

Το 2017 ένα ζευγάρι Γερμανών είχε χάσει προσωρινά την επιμέλεια των παιδιών του επειδή τα εκπαίδευε στο σπίτι. Οι γονείς πήγαν την υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να υπερασπιστούν το γονικό τους δικαίωμα. Το αδίκημα των Γερμανών γονιών (οικογένεια Wunderlich) από το Darmstadt, ήταν ότι παρείχαν στα τέσσερα παιδιά τους κατ’ οίκον μάθηση (homeschholing) για λόγους θρησκευτικής συνείδησης. Αυτό έφερε στην πόρτα του σπιτιού τους περίπου δύο ντουζίνες αστυνομικούς και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι και αφού έσπασαν την πόρτα εισέβαλαν στο σπίτι.

Πηγή: ΚΟ

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.