Οι προσωπικές διαφορές φαίνεται ότι κατεύθυναν το χέρι ενός οργισμένου άνδρα που άστραψε ένα μεγαλοπρεπέστατο χαστούκι στον νέο κυβερνήτη επαρχίας του Ιράν την ώρα που τελευταίος αναλάμβανε επισήμως τα καθήκοντά του, σε μια σπάνια περίπτωση προβλημάτων ασφαλείας στη χώρα.

Άφωνοι οι παριστάμενοι στην τελετή παραλαβής της ηγεσίας της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, όπως ονομάζεται η ακριτική βορειοδυτική επαρχία του Ιράν, είδαν ένα άνδρα να ανεβαίνει κοντά στο βάθρο του ομιλητή όπου βρισκόταν ο Ταξίαρχος Αμπεντίν Χοράμ, να τον πλησιάζει αγέρωχος και να του σκάει μια γερή σφαλιάρα, που αντήχησε ακόμη και από το ηχοσύστημα που ήταν συνδεδεμένο με το μικρόφωνο του ομιλητή, μερικά εκατοστά μακριά από το ατυχές… μάγουλο του Ταξίαρχου.

Μετά το χαστούκι μάλιστα ο άνδρας συνέχισε την επίθεση στον νέο περιφερειάρχη, απωθώντας τον και υβρίζοντάς τον κάτω από τη μάσκα του.

Ακόμη και οι υπεύθυνοι ασφαλείας (με πολιτικά) ξαφνιάστηκαν, και χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Η εκδήλωση ήταν τόσο σημαντική ώστε ήταν παρών και ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές το κίνητρο του άνδρα, δεν αποκλείεται να σχετίζεται με το παρελθόν του Ταξίαρχου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδα Επαναστατική Φρουρά, ενώ κάποια στιγμή είχε απαχθεί από αντάρτες στη Συρία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, παρότι ο νέος περιφερειάρχης είπε ότι δεν γνώριζε τον δράστη, ο τελευταίος υπηρέτησε στην Επαναστατική Φρουρά όταν ήταν επικεφαλής ο Ταξίαρχος Χοράμ.

Το πράγμα περιπλέχθηκε όταν άλλος πρακτορείο ειδήσεων, το Fars, μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν έξαλλος επειδή η σύζυγός του εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού από άνδρα νοσηλευτή και όχι γυναίκα…

Σίγουρα ο Ταξίαρχος άρχισε τη θητεία του ως περιφερειάρχης με το δεξί… …μάγουλο δαρμένο.

Πηγή: The Guardian, IRIN

[ΠΗΓΗ]

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.