ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ισραήλ: Η Τουρκία ξεκίνησε πόλεμο εναντίον μας

Και όμως στην πραγματικότητα ο πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει. Στον τελευταίο γύρο συγκρούσεων η Τουρκία έστειλε μαζί με το Ιράν και το Κατάρ όπλα στη Χαμάς. Οι ισλαμιστές τα χρησιμοποίησαν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ του Ισραήλ είναι πραγματικά αποκαλυπτικές και δείχνουν πως οι ισραηλινοί δεν μιλούσαν τυχαία για “Σύγκρουση με την Τουρκία”.

Η Άγκυρα ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του Ισραήλ ενώ στην πράξη έχουμε συμμαχία Τουρκίας-Ιράν.

Η Άγκυρα έχει στήσει ένα τεράστιο δίκτυο εκπαίδευσης των μελών της Χαμάς και λογιστικής υποστήριξης της μαζί με το Ιράν και το Κατάρ.
“Μέσω Λιβύης η λογιστική υποστήριξη της Χαμάς

Στον τελευταίο γύρο εχθροπραξιών με το Ισραήλ, η Χαμάς χρησιμοποίησε όπλα, πυραύλους και εξαρτήματα πυραύλων και εκτοξευτών πυραύλων που λαθραία εισήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας από τη Λιβύη.

Λίβυοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Τουρκία, το Κατάρ και το Ιράν ότι εκμεταλλεύτηκαν την αστάθεια στη Λιβύη και τη χρησιμοποίησαν για να διακινήσουν όπλα και τεχνολογία στη Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με αναφορές από τη Λιβύη, αυτές οι τρεις χώρες χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες στη Λιβύη, οι οποίες χειρίστηκαν τις επαφές με τη Χαμάς για τα όπλα και τους πυραύλους, καθώς και την παροχή τεχνικών πληροφοριών.

“Εκπαιδεύουν την Χαμάς στην Λιβύη”

Επιπλέον, πράκτορες της Χαμάς εκπαιδεύτηκαν στη Λιβύη μαζί με πολιτοφυλακές και ξένους μαχητές που αποστέλλονται στη Λιβύη από την Τουρκία και το Ιράν. Αυτή η εκπαίδευση χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ.

Ταυτόχρονα, οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς εναντίον πόλεων του Ισραήλ κατά την πρόσφατη διένεξή τους προήλθαν από το Ιράν.

Το Ισραήλ ανακάλυψε ότι τα όπλα της Χαμάς και οι γνώσεις κατασκευής όπλων είχαν φτάσει από τη Λιβύη.

Ιράν, Κατάρ, Τουρκία εναντίον Ισραήλ

Οι παραστρατιωτικές ομάδες της Λιβύης που χρηματοδοτούνται από το Ιράν, το Κατάρ και την Τουρκία βοηθούν την ένοπλη παλαιστινιακή ομάδα της Χαμάς να παρακάμψει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού περιοδικού The National Interest.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα υλικά εισήχθησαν λαθραία δια θαλάσσης, και σε άλλες περιπτώσεις από τη Λιβύη στην Αίγυπτο, και μέσω της χερσονήσου του Σινά στη Γάζα.

Όπως συνεχίζει το περιοδικό, εκτός από τη Λιβύη, η Τουρκία χρηματοδοτεί τη Χαμάς απευθείας, μέσω της τράπεζας Kuveyt Turk που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Η Kuveyt Turk, που ανήκει εν μέρει στο τουρκικό κράτος, είχε δεχθεί μηνύσεις από αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες τον Σεπτέμβριο του 2019 για φερόμενη βοήθεια και συνέργεια στην παλαιστινιακή ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: warnews247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.