Το Κεμπέκ, η επαρχία του Καναδά καταργεί ένα σχέδιο φορολογίας των ενηλίκων που αρνούνται τον εμβολιασμό κατά του Covid. Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Φρανσουά Λεγκώ το ανακοίνωσε την Τρίτη λέγοντας ότι η ιδέα ήταν πολύ διχαστική.

Το προτεινόμενο μέτρο για μια ειδική συνεισφορά στην υγεία από ενήλικες που αρνούνται τον εμβολιασμό αποκαλύφθηκε από τη Legault τον περασμένο μήνα. Είχε πει ότι όσοι επέλεξαν να αποφύγουν τους εμβολιασμούς θα πρέπει να βοηθήσουν στην κάλυψη του επιπλέον κόστους που επιβάλλει στο σύστημα υγείας ο κορωνοϊός. Οι ειδικοί είπαν ότι η ιδέα θα ήταν αντίθετη με το πνεύμα του καθολικού συστήματος δημόσιας υγείας του Καναδά.

Ο Legault είπε ότι ανησυχεί για τις διαιρέσεις που είχε προκαλέσει ο COVID-19 και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμησή του στο Κεμπέκ, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη από τις 10 επαρχίες.

“Ο ρόλος μου είναι να προσπαθήσω να φέρω τους Κεμπέκους μαζί για να παραμείνουν ενωμένοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα προχωρήσουμε στη συνεισφορά στην υγεία”, είπε στους δημοσιογράφους. «Καταλαβαίνω ότι αυτό διχάζει τους Κεμπεκέρους και αυτή τη στιγμή πρέπει να χτίσουμε γέφυρες».

Το Κεμπέκ και το γειτονικό Οντάριο, που μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το 61% του πληθυσμού του Καναδά, αρχίζουν να αίρουν τους περιορισμούς εν μέσω ενδείξεων ότι η παραλλαγή Omicron έχει κορυφωθεί.

Ωστόσο, ειδικοί στο Οντάριο την Τρίτη δήλωσαν ότι αυτό σημαίνει ότι οι λοιμώξεις και οι νοσηλείες που συνδέονται με την παραλλαγή θα αρχίσουν να αυξάνονται.

Το Οντάριο αφαίρεσε ορισμένα όρια στις επιχειρήσεις τη Δευτέρα, επιτρέποντας σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους να αρχίσουν να λειτουργούν με δυναμικότητα 50%. Σκοπεύει να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς αργότερα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Μια έκθεση από τον Επιστημονικό Συμβουλευτικό Πίνακα για τον COVID-19 του Οντάριο ανέφερε ότι οι λοιμώξεις από το Omicron είχαν κορυφωθεί γύρω στις 11 Ιανουαρίου, αλλά η χαλάρωση των μέτρων “θα αυξήσει την εξάπλωση του COVID-19”.

Το πάνελ είπε «αναμένουμε ότι οι νοσηλείες θα ανακάμψουν μετά την επαναλειτουργία στις 31 Ιανουαρίου και θα παραμείνουν σε παρατεταμένη αιχμή, εκτός από τις πιο ευνοϊκές παραδοχές».

Ένας εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας του Οντάριο είπε ότι η επαρχία έχει επαρκή νοσοκομειακή ικανότητα για να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της επιτροπής.

Πηγή: wionews

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.