Χαρακτηριστικό του πόσο «τσουχτερή» είναι η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδας, το γεγονός πως στη χώρα μας η τιμή μεγαβατώρας φτάνει τα 255,95 ευρώ και στην Ιταλία είναι στα 175 ευρώ!

Κάπως έτσι, η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση της λίστας με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία δημοσιεύει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, στην Ελλάδα η τιμή της μεγαβατώρας φτάνει τα 255,95 ευρώ. Την ίδια στιγμή η τιμή της μεγαβατώρας στις περισσότερες χώρες κυμαίνεται στα 120 ευρώ.

Όπως τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του στο twitter «και σήμερα πρώτοι στην Ευρώπη! Στην ακρίβεια, στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος! Με διαφορά +45% από τη δεύτερη Ιταλία. Ξεκάθαρη η αισχροκέρδεια. Αξίζει ένα μπράβο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καταφέρνει να μας πάει κάθε μέρα και χειρότερα».

Και σε δεύτερη ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «για όσους δεν πιστεύουν πόσο καταστροφική είναι η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων, ας μπουν στη σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Αλλά για σήμερα, για χθες, για προχθές, όχι πριν έξι μήνες».

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.