ΚΟΣΜΟΣ

Νέο στέλεχος του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ινδία

Η Πολιτεία της Ινδίας Μαχαράστρα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (20/06), ανέφερε 20 περιπτώσεις της νόσου COVID-19 με μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού SARS-CoV-2, που ονομάζεται «Δέλτα Plus (B.1.617.2.1)».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Indian Express», προηγουμένως, ανακαλύφθηκαν τρία υποείδη αυτού του στελέχους: B.1.617.1, B.1.617.2 και B.1.617.3.

Μάλιστα, το νέο υποείδος διακρίνεται από την παρουσία της μετάλλαξης K417N στην πρωτεΐνη-ακίδα, που μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα του ορού και των αντισωμάτων σε ανθρώπους που είτε έχουν ασθενήσει είτε έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το στέλεχος του κορανοϊού Β.1.617 εντοπίστηκε στην Ινδία στις 5 Οκτωβρίου 2020 στην Πολιτεία Μαχαράστρα και βρέθηκε, πρόσφατα, σε πολλές χώρες.

Έτσι, όπως υποστηρίζουν πολλοί Ινδοί γιατροί, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Ακόμα, όπως επεσήμαναν οι Ινδοί γιατροί, αυτό το στέλεχος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο στην Ευρώπη.

Ο Δρ. Τ. Π. Λαχέιν, διευθυντής της Υπηρεσίας της Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (DMER), ανέφερε σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: «Βρήκαμε το στέλεχος “Δέλτα Plus” στη Νάβι Μουμπάι (Νέα Βομβάη), στο Πάλγκαρ και στο Ρατναγκίρι. Έτσι, στείλαμε περισσότερα δείγματα για ανάλυση και περιμένουμε αναφορές».

Συγκεκριμένα, πέντε κρούσματα με το νέο στέλεχος καταγράφηκαν στο Ρατναγκίρι και, μάλιστα, δύο από αυτά ήταν ασυμπτωματικά.

Μάλιστα, οι Αρχές για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, οι αρχές δημιούργησαν ζώνες περιορισμού και σφράγισαν κάποιες συνοικίες.

Πάντως, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στατιστικά δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Ινδία έχουν καταγραφεί 29.881.772 κρούσματα της νόσου COVID-19 και 386.708 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας.

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ