ΚΑΙΡΟΣ

Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σενάριο για Μεσογειακό Κυκλώνα στο 3ο δεκαήμερο του μήνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο του Αμερικανικού μοντέλου GFS που δίνει τον σχηματισμό πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού, στο διάστημα 20-22 Μαρτίου, με χαμηλή πίεση τέτοια στο κέντρο του ακόμα και στα 984hPa, η οποία αγγίζει τα όρια του Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane)…!

Αν και τέτοια συστήματα δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα παρά μόνο στους ωκεανούς, ενώ σε κλειστές θάλασσες όπως η Μεσόγειος συνήθως αποδυναμώνονται σημαντικά και δεν επιβιώνουν, κάνουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνές τις εμφανίσεις τους, όπως ο πρόσφατος Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός», που έπληξε τη χώρα μας στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2020, προκαλώντας μάλιστα όπως όλοι θα θυμόμαστε τεράστιες πλημμύρες και καταστροφές. Παρόλα αυτά, ας μην πανικοβαλλόμαστε, καθώς προς το παρόν πρόκειται μόνο για ένα πολύ μακρινό σενάριο, που σίγουρα θα έχει σημαντικότατες αλλαγές!

ΑΥΡΙΟ

Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και πιθανές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, μέχρι το βράδυ και με εξασθένηση πρώτα στα δυτικά, ενώ θα έχουμε και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά και αφρικανική σκόνη στα νότια. Ανατολικοί άνεμοι 3-5 και στα νότια 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Οι τοπικές βροχές και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη, με τα πιο γενικευμένα φαινόμενα την Τετάρτη που επίσης θα γυρίσει πάλι ο βοριάς και την Πέμπτη θα πέσει η θερμοκρασία. Από το βράδυ όμως, θα βελτιωθεί και πάλι ο καιρός και την Παρασκευή θα είναι καλός, με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ το Σάββατο θα πέσουν ξανά και οι άνεμοι.

Πηγή: ertnews.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ