Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη ασκήθηκε σε βάρος του φερόμενου τζιχαντιστή μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, ο οποίος συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 27χρόνος με καταγωγή από τη Συρία που συνελήφθη σήμερα το πρωί, είχε έρθει στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2018 μαζί με τα γυναίκα και τα πέντε παιδιά τους, είχε κάνει αίτηση ασύλου και αναζητούσε τρόπο να φύγει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελεώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Πηγή

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.