Το δριμύ κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις οδικές και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Σε αρκετές περιοχές σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης.

Εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα έχουν καταγραφεί, ενώ πολλοί είναι και οι μικροτραυματισμοί πολιτών.

«Ο όρος καταστροφή είναι σωστός. Η κατάσταση στους δρόμους είναι η χειρότερη που έχω δει. Στο οδόστρωμα υπάρχει πολύς πάγος. Δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Τα αυτοκίνητα παρά το γεγονός πως έχουν χειμερινά ελαστικά βρίσκονται ακινητοποιημένα παντού»

Ακολούθησε το sahiel.gr στο Instagram!
Ανάλογες εικόνες και στην Ολλανδία.

Εκεί μεγάλο τμήμα της χώρας έχει καλυφθεί από χιόνι.

Τα προβλήματα είναι έντονα στις μετακινήσεις ενώ οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σιπχολ του Άμστερνταμ διεξάγονται με καθυστερήσεις ενώ οι αρχές προειδοποίησαν τους επιβάτες και για το ενδεχόμενο ακυρώσεων.

«Στους μικρούς δρόμους που δεν έχει ριχτεί αλάτι ή που δεν έχει απομακρυνθεί το χιόνι οι άνθρωποι δεν μπορούν να βουν ούτε από τα πάρκινγκ τους. Ότι και αν δοκιμάσει κανείς είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει»,

Στην Γαλλία οι σφοδρές βροχοπτώσεις στα νοτιοδυτικά της χώρας προκάλεσαν υπερχειλίσεις ποταμών.

Σε αρκετές περιοχές έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν την Δευτέρα.

Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός για τον απεγκλωβισμό πολιτών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή: gr.euronews.com

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.