ΚΟΣΜΟΣ

Σι Τζινπίνγκ: Η επανένωση με την Ταϊβάν είναι αναπόφευκτη και θα γίνει με ειρηνικά μέσα

Λόγο για αναπόφευκτη επανένωση με την Ταιβάν με ειρηνικά μέσα, έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σε ομιλία του στο Πεκίνο.

«Η υλοποίηση της επανένωσης της πατρίδας με ειρηνικά μέσα είναι προς το γενικό συμφέρον του κινεζικού έθνους, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών της Ταϊβάν», σημείωσε, μιλώντας στο Μέγαρο του Λαού, έχοντας πίσω του πορτρέτο του Σουν Γιατ-σεν, πρώτου προέδρου της Κίνας, ο οποίος θεωρείται πατέρας του έθνους στην Ταϊβάν.

Ο πρόεδρος της Κίνας προέβη στις παραπάνω δηλώσεις, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την 110η επέτειο της επανάστασης του 1911, με την οποία ανατράπηκε η τελευταία αυτοκρατορική δυναστεία της Κίνας, γεγονός το οποίο εορτάζεται σήμερα στην κομμουνιστική Κίνα και θα εορταστεί αύριο και στην Ταϊβάν.

«Το μέλλον της Ταϊβάν βρίσκεται στα χέρια του λαού της και η τρέχουσα κοινή γνώμη είναι πολύ σαφής όσον αφορά την απόρριψη του μοντέλου της Κίνας “μια χώρα, δύο συστήματα”», ανακοίνωσε λίγο αργότερα το προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου.

Την ίδια ώρα το νησιωτικό κράτος γνωστοποιεί ότι τις τελευταίες μέρες έχει εισέλθει αριθμός-ρεκόρ κινεζικών αεροσκαφών στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας του.

[ΠΗΓΗ]

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.