ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη για μέτρα προστασίας στα σχολεία, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων

Με κύρια αιτήματα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για ασφάλεια στα σχολεία, να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων, εκπαιδευτικά σωματεία και ομοσπονδίες και γονείς καλούν την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη σε συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Ήδη πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης έδωσαν, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, φοιτητές που την περασμένη Τρίτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ όλο αυτό το διάστημα με πολύμορφες παρεμβάσεις εκπαιδευτικά σωματεία ανέδειξαν τις πραγματικές ανάγκες και διεκδίκησαν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα.

Στο συλλαλητήριο καλούν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, δηλώνοντας πως «δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των παιδιών μας». Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής έχει απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Την ίδια στιγμή, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν σωματεία πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στο θεατράκι της Γκράβας. Απευθύνονται στα Διοικητικά Συμβούλια και τα καλούν να συμμετάσχουν με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις τους, με στόχο την οργάνωση του αγώνα.

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη, θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας:

  • Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Στα Γιάννενα, στις 6 μ.μ. στην Ακαδημία.
  • Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στην Ξάνθη, στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
  • Στη Σάμο, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.

[ΠΗΓΗ]

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ