Κόλαφος είναι το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί εις βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος έχει συλληφθεί από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του γνωστού παρουσιαστή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση».
Εκτός από τον Μένιο Φουρθιώτη έχουν συλληφθεί και άλλα τρία άτομα, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τις καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, για πληροφορίες που είχε σχετικά με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται παρουσιαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει επαφή του παρουσιαστή με δύο εκ των συλληφθέντων, έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι και το γραφείο του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο εκ των συλληφθέντων για να τις υλοποιήσουν. Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο τρίτος εκ των συλληφθέντων τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι ο ένας είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή σχεδόν από DNA σε μια τσάντα που τους έπεσε στη Νέα Ερυθραία.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη με βάση την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του είναι:

– Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
– Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
– Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
– Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
– Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
– Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)
– Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)
– Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)
– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες η δίωξη, κατά περίσταση, είναι για:

– Σύσταση συμμορίας
– Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε ανθρωποκτονία (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)
– Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
– Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
– Έκρηξη (κακούργημα)
– Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
– Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)
– Παράνομη οπλοκατοχή
– Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενου οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Χρυσοχοΐδης: Μια εξαιρετικά δυσώδης υπόθεση

Στις εξελίξεις σχετικά με τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: bankingnews.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.