ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Τα πολεμικά σχέδια της Χεζμπολάχ: Επιθέσεις πυραύλων στο Τελ Αβίβ.

Η Χεζμπολάχ θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο οπλοστάσιό της για να επιτεθεί στο Τελ Αβίβ εάν ξεσπάσει μια μεγάλη σύγκρουση, προειδοποιεί ένας Ισραηλινός εμπειρογνώμονας.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι άμυνας ανέφεραν πρόσφατα ότι το IDF είναι έτοιμο για μερικές ημέρες έντονης μάχης σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ. Ωστόσο, η ομάδα θα αντιμετωπίσει μια αντιπαράθεση ως εξαντλητικό πόλεμο και θα ανταποκριθεί πλήρως, έγραψε η Shapira σε άρθρο που δημοσίευσε το Κέντρο Δημόσιων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ.

Η Χεζμπολάχ μετέφερε σαφώς αυτό το μήνυμα στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας πολεμικής άσκησης τον προηγούμενο μήνα. Η ομάδα δήλωσε ήσυχα μια αυξημένη κατάσταση επιφυλακής κατά τη διάρκεια της ασκήσεως, κινητοποιώντας τις δυνάμεις της μάχης, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών μονάδων.

Συνολικά, τα πολεμικά σχέδια της Χεζμπολάχ απαιτούν οποιαδήποτε ενέργεια είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ δεν θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, ανέφερε το άρθρο. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο μια μεγάλη επίθεση πυραύλων στο Τελ Αβίβ, αλλά και τις διασυνοριακές επιδρομές σε κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ.

Πρόσφατα, ένας ανώτερος αξιωματικός είπε ότι ο στρατός ετοιμάζει μερικές εκπλήξεις για τη Χεζμπολάχ στο έδαφος του Ισραήλ.

Το πολεμικό δόγμα της Χεζμπολάχ.

Εν τω μεταξύ, ένας πρώην στρατηγός των IDF λέει ότι το Ισραήλ χρειάζεται ένα νέο δόγμα μάχης για να αποφύγει την ήττα στον επόμενο πόλεμο του Λιβάνου. Οι σχεδιαστές της Χεζμπολάχ σχεδίασαν μια στρατηγική που αποσκοπεί στην απογοήτευση του Ισραήλ και την αποτροπή της νίκης από τον στρατό, έγραψε ο στρατηγός Γκερσόν Χάκοεν .

Η ομάδα του Λιβάνου θέτει μια «άνευ προηγουμένου επιχειρησιακή πρόκληση» στο IDF, στηρίζοντας τα πολεμικά του σχέδια σε τρεις βασικούς πυλώνες, δήλωσε ο Hacohen.

Πρώτον, η Χεζμπολάχ σχεδιάζει να χτυπήσει το στρατιωτικό μέτωπο και τις στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ με πυραύλους για πολλές ημέρες. Η δεύτερη τακτική είναι μια πυκνή αμυντική στάση που στοχεύει στην παραγωγή μεγάλου αριθμού θυμάτων μεταξύ των δυνάμεων του IDF. Τρίτον, η Χεζμπολάχ σκοπεύει να πραγματοποιήσει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις κομάντο με στόχο πολίτες και θέσεις του IDF σε ολόκληρα τα σύνορα.

Ο συνδυασμός αυτών των τριών προσπαθειών θα μπορούσε να προκαλέσει τις παραδοσιακές ικανότητες του IDF στο σημείο της «στρατηγικής αμηχανίας», έγραψε ο Hacohen. Ακόμη και μια βαθιά εισβολή που φτάνει στη Βηρυτό δεν θα εξασφαλίσει απαραίτητα μια ισραηλινή νίκη, σημείωσε, καθώς οι πολιορκημένες δυνάμεις της Χεζμπολάχ θα συνεχίσουν να πολεμούν.

Η εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ θα απαιτούσε μια τεράστια προσπάθεια και οι πύραυλοι της ομάδας θα συνεχίσουν να παραλύουν το μέτωπο του Ισραήλ, έγραψε ο πρώην στρατηγός. Οι επιθέσεις από τον Λίβανο θα μπορούσαν να συμπληρωθούν με πυραυλικές επιθέσεις από τη Συρία και το Ιράκ, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Hacohen σημείωσε ότι το Γενικό Επιτελείο του IDF αντιλαμβάνεται πλήρως τους κινδύνους. Εξήρε ιδιαίτερα τον αρχηγό του στρατού Aviv Kochavi για την προώθηση ενός καινοτόμου δόγματος μάχης.

Τελικά, το κλειδί για να νικήσουμε τη Χεζμπολάχ έγκειται στις προηγμένες τεχνολογίες του IDF στον τομέα της ρομποτικής τεχνολογίας, κατέληξε ο Hacohen. Δεδομένης της νέας φύσης της απειλής, πρόσθεσε, το Ισραήλ δεν μπορεί να βασιστεί στα διδάγματα που αντλήθηκαν από άλλους στρατούς και θα πρέπει να βρει τις ίδιες τις απαντήσεις.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ