ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν προειδοποιεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για πυρηνικές και χημικές επιθέσεις.

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πυρηνικές, χημικές και βιολογικές επιθέσεις.

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε το έθνος μας ενάντια σε όλες τις απειλές και ό, τι μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μέρα ο εχθρός ως επιθετικό εργαλείο, συμπεριλαμβανομένων χημικών, πυρηνικών και βιολογικών όπλων”, δήλωσε ο στρατηγός Amir Hatami, σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars .

Ο Χατάμι έκανε τα σχόλιά του σχετικά με την 33η επέτειο μιας επίθεσης χημικών όπλων από τον Σαντάμ Χουσεΐν εναντίον των Ιρακινών Κούρδων στη Χαλάμπια του Ιράκ . Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ που ξέσπασε από το 1980 έως το 1988, ο Χουσεΐν χρησιμοποιούσε συχνά χημικά όπλα εναντίον του Ιράν, μερικές φορές με την υποστήριξη των ΗΠΑ .

Αποκλεισμένα έγγραφα της CIA αποκάλυψαν ότι το 1988, οι ΗΠΑ μοιράστηκαν πληροφορίες με τον Χουσεΐν για να δείξουν τη θέση των ιρανικών στρατευμάτων, γνωρίζοντας ότι θα χρησιμοποιούσε θανατηφόρο αέριο εναντίον τους .

Τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ είχαν σταθερές ενδείξεις ότι ο Χουσεΐν χρησιμοποιούσε χημικά όπλα ήδη από το 1983.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες παρείχαν στον Χουσεΐν υλικά για την κατασκευή χημικών όπλων εκείνη την εποχή. Μια έρευνα του Κογκρέσου του 1994 διαπίστωσε ότι εταιρείες των ΗΠΑ έστειλαν άνθρακα και δεκάδες άλλους βιολογικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Εκτός από την ιστορία του Ιράν να στοχεύεται από χημικά όπλα, το Ιράν απειλείται επίσης συνεχώς από το Ισραήλ, το μόνο πυρηνικό οπλισμένο κράτος στη Μέση Ανατολή.

Ενώ το Ισραήλ αναλαμβάνει συχνά μυστική δράση εναντίον του Ιράν, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπονοούν μια μεγαλύτερη επίθεση στο μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εάν οι ΗΠΑ επιστρέψουν στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO HEDGE : Corfiatiko.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.