Ζώντας μέσα σε μια παρατεινόμενη πανδημία, είναι τραγικό να βλέπουμε να χάνονται ζωές από ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση.

Υπάρχουν πολλοί θρησκευόμενοι συμπολίτες μας οι οποίοι βομβαρδίζονται από αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη στάση που συνιστά η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας. Ακούγονται διάφορα από φωνές που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την Εκκλησία, από ιερείς, μοναχούς, πνευματικούς και άλλους ιερωμένους και λαϊκούς.
Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές οι πιστοί να παραπληροφορούνται και να οδηγούνται σε αποφάσεις οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους ίδιους και το περιβάλλον τους.

Για το λόγο αυτό, διοργανώθηκε μία ψηφιακή ημερίδα (Webinar) στην οποία θα κληθούν να απαντήσουν στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πιστούς ένας Μητροπολίτης (Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος), ένας Ηγούμενος Μονής του Αγίου Όρους (γέρων Τύχων της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα), ένας καθηγητής Θεολογίας (Χρυσόστομος Σταμούλης) και ένας παθολόγος ιατρός ο οποίος είναι επίσης και Θεολόγος (Δημήτριος Αποστολίδης).

Η ημερίδα έχει τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ» και θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 από τις 6 μμ έως τις 8 μμ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα αλλά και για την θεματολογία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ημερίδας στον σύνδεσμο: https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/10/orthodoxia-kai-pandimia.html

Όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, μπορούν επισκεπτόμενοι το σχετικό Facebook Event να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ώστε να ειδοποιηθούν αυτόματα και έγκαιρα πριν την ημερίδα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/407949147547622

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό και σχολιασμό ο Πρόεδρος της Εταιρείας καθηγητής κ. Στυλιανός Λουκίδης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μπάτζιος

Το Webinar θα συντονίζουν οι παρακάτω:

​Ιωάννης Μπαραμπούτης
Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος
Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. “Αλεξάνδρα” και Ν.Θ.Π. ” Η Παμμακάριστος”, Υπεύθυνος Πτέρυγας Νοσηλείας ασθενών COVID-19 Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Σπυρίδων Γούλας
Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα

Αντώνιος Λιόλιος
Παθολόγος – Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.