ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αντιμέτωπη με αγωγή-“μαμούθ” η TikTok – Μπορεί να της κοστίσει δισεκατομμύρια

Αντιμέτωπη με αγωγή-“μαμούθ”, η οποία θα μπορούσε να της κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στην Ευρώπη, με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά τη συλλογή και την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ανήλικων χρηστών.

Την αγωγή κατά της εφαρμογής, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, κατέθεσε η πρώην Επίτροπος της Αγγλίας για τα παιδιά, Αν Λόνγκφιλντ, για λογαριασμό εκατομμυρίων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Το TikTok και η μητρική του ByteDance κατηγορούνται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους ενάγοντες να καταλογίζουν στις δύο εταιρείες “παράνομη επεξεργασία των πληροφοριών εκατομμυρίων παιδιών” και να απαιτούν τη διαγραφή των προσωπικών στοιχείων που έχουν αντληθεί.

Σύμφωνα με την αγωγή, για κάθε παιδί που έχει χρησιμοποιήσει την εφαρμογή από τον Μάιο του 2018 και μετά, ανεξάρτητα από την κατάσταση του λογαριασμού του ή τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχει κάνει, οι εταιρείες μπορεί να έχουν συλλέξει προσωπικά δεδομένα προς όφελος άγνωστων τρίτων.

Η υπόθεση κατά της TikTok έρχεται σε συνέχεια του αυξημένου ελέγχου της εφαρμογής από διάφορες υπηρεσίες προστασίας των προσωπικών δεδομένων της ΕΕ. Σημειώνεται ότι πέρυσι οι ρυθμιστικές αρχές για την προστασία δεδομένων της ΕΕ δεσμεύτηκαν να συντονίσουν πιθανές έρευνες σε βάρος της κινεζικής εταιρείας, δημιουργώντας μια ειδική ομάδα για την καλύτερη κατανόηση “της επεξεργασίας και των πρακτικών του TikTok”.

Ο TikTok αναφέρει ότι οι ισχυρισμού της αγωγής “στερούνται αξίας” και η εταιρεία θα υπεραμυνθεί της πολιτικής της. “Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι κορυφαίες προτεραιότητες για το TikTok”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. “Έχουμε υιοθετήσει ισχυρές πολιτικές, διαδικασίες και τεχνολογίες για να προστατεύουμε όλους τους χρήστες, και ειδικότερα τους εφήβους χρήστες μας”, προσθέτει.

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ