ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Τώρα θα μπορείτε να δουλέψετε υπερωρίες για να πάτε στον γιατρό

Για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Για να υπερασπιστεί το αντεργατικό-«έκτρωμα» Χατζηδάκη και τις απλήρωτες υπερωρίες που φέρνει, χρησιμοποίησε το απίθανο επιχείρημα ότι μπορεί κάποιος εργαζόμενος πλέον να δουλέψει παραπάνω για ένα διάστημα ώστε μετά να πάρει άδεια για να λύσει προβλήματα υγείας που τυχόν έχει.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, που ανησυχούσε για την κουλτούρα του επιδόματος σε όσους υποχρεώθηκαν να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία με 534 ευρώ, που έριχνε το φταίξιμο στους νέους και στις νέες ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά επειδή δεν ξέρουν να κάνουν «δομημένο βιογραφικό, που βρήκε «χρυσή ευκαιρία» την εγκαθίδρυση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια εν μέσω lockdown, ξεπέρασε για άλλη μια φορά τον εαυτό του.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, παραδέχθηκε ότι μπορεί να είναι αστείο ότι κάποιος θα κάνει υπερωρίες για να μαζέψει μετά τις ελιές του.

«Μπορεί να είναι αστείο για σας. Ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο – η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά – την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς ή μένουμε στα χαρτιά και σε αυτά τα οποία νομοθετήσατε και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ;» ανέφερε με εριστικό ύφος.

Προφανώς, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν έχει ακούσει τις αναρρωτικές άδειες, τις οποίες δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Ή τις έχει ακούσει, αλλά πιστεύει ότι είναι χάρη από τον εργοδότη. Δεν είναι όμως χάρη, αλλά κεκτημένο δικαίωμα όπως το να πληρώνεται ένας εργαζόμενος για κάθε ώρα που εργάζεται. Ελπίζουμε ο κ. Κυρανάκης να μην αποδειχθεί τελικά «λαγός», που αποκάλυψε ότι και οι αναρρωτικές θα μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Πηγή: eretikos.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ