ΒΙΝΤΕΟΕΛΛΑΔΑ

Θερμική κάμερα κατέγραψε θερμοκρασία επιφάνειας 72°C στην Αθήνα

Drone με θερμική κάμερα πέταξε η ομάδα UpStories σε συνεργασία με το meteo.gr, πάνω από περιοχές της Αθήνας την Παρασκευή (25/6), με στόχο τη χαρτογράφηση περιοχών που συμβάλλουν στην αστική θερμική νησίδα.

Στα πλάνα του βίντεο που δόθηκε στο «φως» φαίνονται στιγμιότυπα από τη Λεωφόρο Συγγρού και τις περιοχές μεταξύ Φιξ και Αμφιθέας. Μάλιστα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφάνειας που κατέγραψε η θερμική κάμερα ήταν 72°C!

Η θερμοκρασία οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού στο Φιξ έφτασε τους 47°C και στην περιοχή της Αμφιθέας τους 44°C, όταν την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ήταν 37°C κοντά στο κέντρο της Αθήνας και 31°C στα παραθαλάσσια τμήματα.

Σημειώνεται πως οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες. Από τα δεδομένα αυτά γίνεται εύκολα αντιληπτή η μεγάλη σημασία της χρήσης ψυχρών υλικών στην κατασκευή κτιρίων και δαπέδων στην πόλη, τα οποία συνεισφέρουν στη μείωση της εκπομπής θερμότητας στον αέρα κοντά στο έδαφος, και επομένως μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, σύμφωνα με το Meteo.

[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.