Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας δύο ωρών είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον πρόεδρο της Ρωσίας να λέει στον Γάλλο ομόλογό του ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία και παράλληλα να κατηγορεί το Κίεβο ότι δεν παίρνει σοβαρά τις συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο.

Κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ τα “αγνοεί”, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι “η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες ασκώντας σχετική πίεση στις αρχές του Κιέβου, καθώς και σταματώντας την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία”.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο δεν είναι συνεπές ή έτοιμο για “σοβαρή δουλειά” για τον τερματισμό της σύγκρουσης. “Η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στον διάλογο”, είπε ο Ρώσος ηγέτης στον Μακρόν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Επί τάπητος και η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

Ο Μακρόν από την πλευρά του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, είπε ότι η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια απειλείται λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν συνέδεσε την κατάσταση με τις κυρώσεις της Δύσης και “σημείωσε τη σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας της παγκόσμιας εφοδιαστικής υποδομής και μεταφορών”, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για την κατάσταση στη Μαριούπολη και την εκκένωση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

“Υπήρξε άλλη μια ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για την πρόοδο στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία των δημοκρατιών του Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης της Μαριούπολης και της εκκένωσης αμάχων που κρατούν οι εθνικιστές, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνάντηση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις 26 Απριλίου”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.