ΒΙΝΤΕΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο 3D διώροφο σπίτι της Ευρώπης! (Βίντεο)

Καλημέρα σας! 30 Σεπτεμβρίου το P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S. και φυσικά το politispress.gr ήταν το πρώτο Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα, που έβγαλε την είδηση του 3D διώροφου σπιτιού στην Ευρώπη. Σε λίγες μέρες θα έχει περάσει ήδη ένα τρίμηνο από εκείνο το αρχικό άρθρο και είναι ο καιρός να ρίξουμε και μία πιο ενδελεχή ματιά σε όλη τη διαδικασία της σταδιοποίησης της κατασκευής του.

Σε μία αρχική μας τότε κουβέντα στο studio του info Beckum , ο κύριος Στάικος περιέγραφε το εγχείρημά του: ”Tο πιλοτικό 3 D διώροφο σπίτι των 160 m2, που κατασκευάζεται στο Beckum σχεδιάστηκε από τον Waldemar Korte από την εταιρεία μηχανικών και αρχιτεκτόνων Mense & Korte, με έδρα το Beckum. Είχε την απόλυτη στήριξη της πολιτείας, αν αναλογιστείτε ότι χρηματοδοτήθηκε ήδη, με το ποσό των 200.000 ευρώ από το κρατικό πρόγραμμα «Innovative Building» και μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι θεωρείται ορόσημο για την τεχνολογία εκτύπωσης σκυροδέματος 3D. Θεσπίστηκε ένα λειτουργικό νομικό πλαίσιο με ταχύτατες μη γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπου με ακριβές χρονοδιάγραμμα τηρεί όλες τις προδιαγραφές για τη νέα μέθοδο κατασκευής, και έχει δώσει την έγκριση της επιθεώρησης κτιρίων. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι έχει μια σταθερή νομική βάση που αποτελεί το εχέγγυο ο δυνητικός αγοραστής να επιλέξει το δικό μας μοντέλο δόμησης”.

3 μήνες μετά, όλο αυτό διαφαίνεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αφηγήματα επάνω στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ίσως αποτελεί και την απαρχή μίας νέας εποχής . Ίσως γίνει η νέα αρχιτεκτονική τάση της εποχής που έρχεται και μας θέλει όλους πολύ πιο ευέλικτους και πρακτικούς, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και βιωμάτων.

Ας ευχηθούμε στον επίμονο Έλληνα Κύρο-Γρανάζη, Γιώργο Στάικο, σύντομα να γίνουν τα εγκαίνια αυτού του σπιτιού στην Ευρώπη, αλλά και κάποια στιγμή, γιατί όχι και στη χώρα μας!

Με εκτίμηση,

Lena Kyropoulos

Πηγή: politispress.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ