ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ελικόπτερο Mi-24 της ρωσικής Αεροπορίας κατέρριψαν πάνω από την Αρμενία οι Αζέροι!!!

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 της ρωσικής Αεροπορίας στρατού καταρρίφθηκε από αζέρικο φορητό πύραυλο εδάφους-αέρος στα σύνορα Αρμενίας με Αζερμπαϊτζάν, αλλά εντός αρμενικού εδάφους.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 Ρώσους στρατιώτες νεκρούς και 1 τραυματία.

«Στις 9 Νοεμβρίου περίπου στις 17:30 ώρα Μόσχας, συνοδεύοντας ένα κομβόι της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης μέσω του εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον εναέριο χώρο κοντά στον αρμενικό οικισμό του Yeraskh κοντά στα σύνορα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Nakhichevan (Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν), το ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 υπέστη πυρά MANPADS από το έδαφος», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου Έντμον Μαρούκιαν δημοσίευσε πλάνα από την κατάρριψη του ελικοπτέρου των ρωσικών δυνάμεων.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας έλαβε επείγουσα κλήση ότι ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη και εξερράγη σε φαράγγι μεταξύ των χωριών Yeraskh και Paruyr Sevak.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από το Ναχατσιβάν, Αυτόνομη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, η οποία είναι ένας θύλακας αποκομμένος από την υπόλοιπη χώρα και βρίσκεται στα δυτικά της Αρμενίας.

Πηγή: defencenet.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ