Γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, σε περιοχές που όπως ο ίδιος ανέφερε εντοπίστηκαν ίχνη αερίου.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο τουρκικό δίκτυο «Α Haber», ο Φ. Ντονμέζ είπε ότι «οι ειδικοί μας ερευνούν τα στοιχεία κάθε γεώτρησης με τα σεισμικά στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλές ακόμη γεωτρήσεις κοντά σε εκείνες όπου είχαμε ενδείξεις για φυσικό αέριο. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά διατηρούμε τις ελπίδες μας. Θεωρούμε ότι υπάρχουν προοπτικές», ενώ συμπλήρωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε θαλάσσιες περιοχές που «έχει δικαιώματα».

Ο Ντονμέζ ισχυρίστηκε πως τουρκικά γεωτρύπανα πραγματοποίησαν εννέα γεωτρήσεις από τις οποίες οι τρεις στη θαλάσσια περιοχή του ψευδοκράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.